Tietoa minusta

Aloitan nyt blogin nimeltä “Elämänlaatua mieleen”. Toivon, että pystyn mielenterveyteen ja elämänlaatuun liittyvässä blogissani välittämään kokemuksia ja tietoa, poistamaan häpeää ja herättämään yhteisiä pohdintoja mielenterveyden edistämiseksi ja tavallisessa arjessa pärjäämiseksi.

Olen psykiatrian sairaanhoitaja, terveystieteiden tohtori (TtT) ja yhteisötyönohjaaja. Vuodesta 1983 alkaen olen työskennellyt erilaisissa tehtävissä psykiatrisessa hoitotyössä, hallinnossa ja projekteissa. Minulle on tärkeää järjestö-, vertais- ja omaisyhteistyö.

Pro gradu -työni käsitteli vakavasti masentuneen potilaan puolison voimavaroja ja kuormittavia tekijöitä. Väitöskirjassani tutkin pohjoissavolaisen väestön mielenterveyteen liittyvää elämänlaatua ja sen riskitekijöitä. Yhtenä tärkeänä osana haastattelin mielenterveysoireista useita vuosia kärsineitä ihmisiä.

Harrastan kirjoittamista, runoja, luontoa, arkiaskareita ja mummon roolissa lastenlasten touhujen seuraamista. Elämän ihmettely kaikkinensa kiinnostaa.

Voimaa ja elämänlaatua mieleen!

Tarja Saharinen