Kuka minä olen?

Kuka sen määrittää, kuka olen ja mikä on minulle tärkeää? Poikamme, joku heistä kolmesta, antoi kauan sitten itsetehdyn joulukortin lahjaksi. Saaja ihmetteli, kun ei saanut kaupasta ostettua korttia. Meidän keittiönkaappimme ovat olleet vihreät kauan ja yhtä kauan vaaleat keittiöt ovat olleet suurta muotia. Mutta tällä hetkellä itsetehtykin on arvossaan ja vaaleuden keskelle kaivataan väriä. Luokkakuvassa istunut nuori tyttö näyttää vuosikymmenien päästä kuvaa katsoessani viehättävän sympaattiselta suurine silmälaseineen ja kotikutoisine villatakkeineen. Ja kuvan ottamisen hetkellä kaikki tuntui olevan pielessä. Aina meidän ei kannata uskoa, mitä muut sanovat ja jotkut mielipiteet kannattaa tarkistaa luotettavien ja hyvää tahtovien ihmisten kanssa. Kaikki kuulemamme ei välttämättä ole kannustavaa ja sanomisten motiivit ovat hämäränpeitossa.

Tänä aikana on tarjolla paljon disinformaatiota ja ristiriitaista tietoa. Arkeamme saattavat ohjata markkinakoneistot ihannekuvineen ja tarkoituksella luotuine kuplineen elämästä, johon on mahdotonta päästä. Koulussa ja työssä tavoitteet ovat niin moninaiset, että niistä ei saa kunnolla kiinni. Seurauksena voi olla oman elämänladun peittyminen epämääräisen hötön alle. Enää emme tiedä, minne olemme menossa ja mihin suuntaan. Sitten putoamme tuon hötön läpi ja menetämme itsemme, minuutemme ja oman tahtomme.

Tarvitsemme apua päästäksemme ylös, ja sitten on aloitettava itseen tutustuminen. On opeteltava tietämään, kuka olen ja mitä oikeasti tahdon tämän kaiken keskellä. Kuka siellä tarpoo elämänpolulla ja mihin matkalla? Tutustuminen itseen tulee usein eteen kriiseissä, sairastuessa, burn outissa, talouden romahtaessa tai joskus aika vain tekee tehtävänsä. Nuoruuteen kuuluu luonnostaan oman minuuden etsintä.

Suuri onni on, jos meillä on luotettava ihminen tai ihmisiä auttamassa meitä oman itsemme ja oman polkumme löytämisessä ja sillä pysymisessä. Ja mikä parasta, voin itsekin joskus auttaa jotakuta olemaan oma rakastettu itsensä.

7.11.21 Karviossa, marraskuun harvinaisen aurinkoisena päivänä joulua odotellessa!

Mukavaa Joulua ja Turvallista Uutta Vuotta 2022!

Leave a comment